Pääsivu » Artikkeleita » Määräykset » 3.3.2005: Uutisten lisenssimaksu

Pysyväismääräys

3.3.2005: Uutisten lisenssimaksu

Uutiset ovat tärkeä immateriaalioikeuksien muoto, jotka täytyy välittömästi saattaa lain piiriin. Uutisten immateriaalioikeudet kuuluvat niiden tuottajille eli aiheuttajille.

Määrään, että uutisten aiheuttajien etuja valvomaan perustetaan erityinen järjestö, jonka nimeksi tulee nykyisten Teoston ja Kopioston mukaisesti Uutisto.

Uutisto kerää tiedotusvälineiltä ja yksityisiltä kansalaisilta uutismaksua sen perusteella, paljonko uutisista kerrotaan. Uutismaksu riippuu ensisijaisesti siitä, paljonko uutisarvoa uutisella on. Uutiston tehtäviin kuuluu uutisten uutisarvon määrittäminen.

Uutisten kertominen on paitsi uutisten aiheuttajien myös niitä laillisesti levittävän lehdistön ja toimittajien elinkeino. Siksi uutisten luvaton kertominen toisille tulee tehdä laittomaksi.

On kuitenkin selvää, että jos on laki niin sitä rikotaan aina kun poliisi ei ole valvomassa. Uutisten aiheuttajien oikeudet täytyy kuitenkin turvata myös tässä tilanteessa. Siksi kaikkeen viestintään tulee liittää pakollinen uutismaksu, jonka suuruus lasketaan euroina per siirretty bitti.

Uutiset kuitenkin siirtyvät laittomasti usein myös kaveripiireissä ja illanvietoissa. Tästä syystä kaikkien kansalaisten maksaa uutismaksua ystäviensä lukumäärän mukaan, sekä erikseen kaikista kokoontumisista.

Pahimpia uutisia laittomasti levittäviä rikollisia ovat nk. juoruämmät, joita vastaan meidän tulee taistella maailmanlaajuisesti. Juoruämmät ovat yhteydessä kansainväliseen rikollisuuteen, terrorismiin ja huumekauppaan.

Maksut tästä uudesta määräyksestä tehtävistä uutisista tulee maksaa allekirjoittaneelle.

Lisää aiheesta

Last modified: Fri Mar 4 16:39:19 EET 2005
Marko Grönroos (magi@iki.fi).