1988

George Bush valitaan Yhdysvaltain presidentiksi

  • FUNET hankkii Cisco Systemsin moniprotokollareitittimiä (DECNET ja IP-verkkoprotokollat reitittyivät samalla laitteella) siltojen asemasta.
  • Yhteispohjoismainen NORDUnet-ohjelma hyväksyy X.EARN-projektin tekemän suunnitelman yhteispohjoismaisesta akateemisesta moniprotokollaverkosta ja päättää anoa yhteisesti Internet-yhteyttä NSFNETtiin aikana, jolloin muualla Euroopassa julkishallintoa ja korkeakoulujakin painostettiin voimakkaasti siirtymään kohti OSI-protokollia ja X.25-verkkoja. X.EARN suunnitelma otti myös huomioon muut tarpeet, vaikka se olikin  optimoitu Internet-käyttöä varten. Loppuvuodesta 1988 saatiin NORDUnet-verkko  käyntiin ja myös lupa liittyä NSFNETtiin, joka oli suorassa yhteydessä ARPANETtiin.
  • Morris mato-ohjelma leviää 2. marraskuuta  ympäri Internettiä  kopioiden automaattisesti itseään.  NORDUnetin Internet-yhteys saatiin reitityskuntoon 1.12.1988, joten säästyimme siltä. Tämän jälkeen alettiin kiinnittää entistä enemmän huomiota Internetin turvallisuuteen.
  • NSFNETin runkoverkko siirtyi T1 (1.5Mbit/s) yhteyksiin. Jarkko Oikarinen kehittää Internet Relay Chat (IRC) keskustelujärjestelmän esikuvanaan EARN verkossa IBM keskuskoneilla toiminut RELAY ohjelmisto. Koska hän tekee sen Internetissä suositulle Unix-käyttöjärjestelmälle, niin se leviää nopeasti hyvin laajalle.